LSI:s anläggningar

Under de år LSI verkat har föreningen skaffat sig många anläggningar att sköta och vidareutveckla. Vi försöker fördela arbetet på många händer och alla anläggningar har ansvariga personer.

De större anläggningar föreningen ansvarar för är Sikeå Havscamping, Såghuset, Stora Magasinet, Varvsstugan, Sveriges minsta brandstation, boulebanan, fyren och natur/kulturstigen.


Andra mindre anläggningar är Jämmerdalsbron, Grillplatser vid Linusbacken och Sikaberget, badplatsen på "Östersia" som också har en grillplats,


Spårvägen - en rid- och promenadväg efter gamla järnvägen, vägskyltar, 18 blå anslagstavlor i byn, en anslagstavla i hamnen samt en orienteringstavla vid Varvsstugan är andra anläggningar som ska vårdas.


Vid infarterna till Legdeå och Sikeå finns skyltar i form av gamla ensmärken med texten Välkommen till Sikeå/Legdeå. Dessa används också som skyltplatser för olika arrangemang i byn och förses till Påsk med färgglatt påskris.


Lekparken vid Drömvallens dagis har byggts upp av LSI men skänkts till föräldrakooperativet.


En boulebana, en beachvolleyplan och en bollplan har anlagts i hamnen. SM i boule (Sikeå-mästerskap) anordnas varje sommar i samband med hamnmarknaden.


En ny anläggning är Korsvägsparken, som färdigställts under 2004 och var årets invigning. Den består av en vacker bro, sittplatser, en önskebrunn och planteringar.


Flanks rotebod är en anläggning som färdigställts under 2009. Den är upprustad med bidrag från Länsstyrelsen. Här bodde soldaten nr 39 Flank med familj och boden är vad som finns kvar. Grunden av lagården och brunnen syns också i terrängen, medan bostadshuset plats numera är borta.


Utkiksmasten på Tullberget renoverades 2011 med bidrag från Länsstyrelsen och invigdes 2012 av kommunalrådet Patrik Nilsson. Masten användes av tullpersonalen för att övervaka trafiken i Bottenviken.


År 2013 blev den nya receptionsbyggnaden på campingen invigd. Den har också en handikappanpassad toalett och en ramp till caféet. En vinterbonad uthyrningsstuga blev också klar under 2013. Den har två rum och kök, toalett med dusch och tvättmaskin.


 

 


Anläggningar

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse