Årliga arrangemang

 

 

Söndagscafeer har ordnats sedan 1996 med ett antal träffar under hösten och vintern. Olika teman har bl a varit bildvisningar, Det hållbara Sikeå, Perenna växter och odlingslimpa, musikunderhållning och berättelser från förr.

Sedan 2001 har musikcaféer anordnats i hamnen under      onsdagkvällar i juli. LSI har stått som samordnare och byns olika föreningar har varit bagare och servitriser. Publiken har uppgått till mellan 100-300 personer.

På Midsommardagen 2006 arrangerades för första gången en friluftsgudtjänst i hamnen  Gudstjänsten var mycket välbesökt. Sven-Olof Hägglund och delar av Gospelkören från Åkullsjön medverkade.

 

Midsommardans i hamnen

 

Årliga arrangemang

 

Fettisdagsfirande i februari. Det har varit Sture, Sture och Curt som stått för semlorna, tipsrundan och vinster som utlottas bland deltagarna. Barnskidtävling och skotervisning har varit andra inslag i firandet. Sikeå Sportklubb har nu tagit över arrangemanget.

 

Deltagarna i Götkotteutflykterna på Kristi Himmelsfärds Dag har ännu aldrig fått höra en gök - men har fått en skön cykeltur till okänt mål. Guidning har alltid förekommit och besöken har gått till olika sevärdheter i byarna Legdeå eller Sikeå.

 

 

 

 

 

 

 

Årets invigning - har ingått som en del i Hamn marknaden från 1995. Projekt som invigts har varit Jämmerdalsbron, Brandstationen, Drömvallens dagis, Spårvägen, Beachvolley-planen, Boulebanan, Stora Magasinet, Lekparken, Sandgärdans Ridhus,Korsvägsparken och Naturbetet.

Alla Hjärtans-dag den 14 februari och Mårtens afton den 10 november är nya arrangemang. Alla Hjärtans-dag kan innehålla olika arrangemang. Mårtens afton har varit en filmafton där Tage Brändström visat filmer ur sin mångåriga dokumentation av byns aktiviteter.

Hamnmarknad som arrangerats i samverkan med Sikeå Båtklubb har haft många olika inslag. Förutom marknadsstånd har våffelbruk, ridning och skjuts med häst och vagn, bouleturnering, veteranbilar och byns egna Småstjärnor varit dragplåster under dagen. Hemvändarmiddag har anordnats på Träffpunkten.

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse